Интеграл куп

Трећи Интеграл куп је одржан у суботу 30.11.2019. године у Ваљевској гимназији. Наши ученици су остварили запажене резултате: Матија Нешић-златна медаља, Софија Ненадовић, Jана Петровић и Павле Станковић-бронзана медаља. Конкуренција је била велика јер су учествовали ученици из других градова и математичких гимназија из целе Србије. Честитамо!

IMG 7512

Још један успех наших ученика

Наша школа добила је још једног доктора наука. Марија Милићевић бивша ученица наше школе и ђак генерације 2003/2004 године одбранила је у октобру ове године докторску дисертацију на Клиници за неурологију медицинског  факултета у Новом Саду. Честитамо Марији!

DOKTOR NAUKA

 

Још једна златна медаља наших ученика

Стреличарство је вештина коришћења лука и стреле. Током историје имало је своју примену у лову и ратовима. Старе цивлизације су имале велики број стреличара у својим војскама, почев од Персијанаца, Грка, Римљана, Кинеза, док су најпознатији били монголски, хунски и татарски стреличари.

Димитрије Марић, ученик VII-2 ОШ ,,Андра Савчићˮ, бави се стреличарством нешто више од годину дана. Ове године, на такмичењима на Фрушкој Гори, у Темерину, на Гочу и на Петроварадину освојио је три златне и једну сребрну медаљу. Овог викенда, 4. 5. и 6. октобра 2019. године на првом KILL турниру у Србији, под називом BEARPAW KILL TOURNAMENT SERBIA, чији је организатор био Хенри Бодник, светски стручњак у стреличарству, Димитрије је у јуниорској категорији освојио златну медаљу.

Успех наших ученика

Ученик 8-2 Марко Пантелић освојио је, на државном првенству у рвању, које је одржано прошлог викенда (28-29.9.2019.) у Чачку  треће место и бронзану медаљу!!!

Браво Mарко!!! Честитамо и чекамо још медаља;!!!

Сигурни смо да ће их бити!

marko

Биологија-општинско такмичење 2019

Резултате са општинског такмичења из биологије можете погледати овде

Андреа Крстић

123

Спортска биографија Андрее Крстић

         Андреа Крстић рођена је 14. 10. 2008.године у Ваљеву. Ућеница је одељења III-1 у нашој школи

- „Андра Савчић“.

       Андреа је у најранијем узрасту показала таленат за спорт. Са четири године je почела да тренира гимнастику, где се врло брзо истакла изузетном моториком и спретношћу. По савету тренера преусмерава се на карате, са пет година. За непуних седам месеци постаје званични Првак државе. Исти успех постиже и у наредној такмичарској сезони, када је злато засијало у две узрасне категорије. Велики труд и рад, несебична подршка тренера, породице и учитељице довели су до 59 медаља. Од тога су 52 златне. У фебруару месецу 2017.год. Андреа постаје званични такмичар у репрезентацији Србије. У мају месецу исте године, у Турској, у Истанбулу, на Балканском првенству, као репрезентативац Србије осваја бронзану медаљу и постаје званично трећа на Балкану. У репрезентацији истичу да се ради о несвакидашњем таленту. Који је успео да се у једној такмичарској сезони, на три велика међународна такмичења, сваки пут окити златном медаљом. И тако заблиста на постољу, ван граница наше земље.

     Задатак свих нас је да наставимо да јој пружамо подршку, јер она је понос своје породице, школе, града, а и земље.

Награда на конкурсу "Осмехни се здраво"

На литерарном конкурсу завода за јавно здравље и дома здравља ваљево "осмехни се здраво", а поводом недеље здравља уста и зуба  ученица 4/2 мања теофиловић  је за песму "завет зубима" освојила трећу награду! Мања је са својом  учитељицом Љиљаном Урошевићбила позвана на свечаност, на којој јој је награда и уручена. Ево неколико фотографија да сви видимо како је било:

1234

„ТАЛЕНТИˮ – ОКРУЖНО 2017.

Регионална смотра научно-истраживачких радова талената 2017. у организацији Регионалног центра за таленте – Лозница одржана је 7.5.2017. године у ОШ „Анта Богићевићˮ. Наши ученици су били одлични, такмичили су се из различитих области (предмета) и чак њих 14 ће нас представљати на Републичкој смотри талената у Београду 3. и 4. јуна.

123

Додатне информације