РАД УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА И ВРШЊАЧКОГ ТИМА

"НЕДЕЉА МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА-" трибине

"Недеља менталног здравља" је организована 9-13. априла 2018.г.
УП и ВТ су организовали две сјајне трибине.На првој,која је била
организована за ученике седмог и осмог разреда,а реализована је
у уторак,10.4.2018.г. са почетком у 13,10 часова у холу школе,говорио је
психијатар др. Влада Тошовић.Трибина је била посвећена болестима
 зависности,пре свега,алкохолизму и наркоманији.
Друга трибина је била реализована 12.4.2018.г. са почетком у 13,10
часова,у холу школе. Организована је за осмаке,па је тема била
врло пригодна,уочи полагања пробног завршног испита,СТРЕС.
Говорник је била клинички психолог Милена Сека Максимовић.
Обе трибине су прошле врло добро,биле су посећене.било је пуно
конкретних питања на која су ученици добили праве одговоре.
Осим трибина,организован је и комцерт,као и спортско такмичење
у атлетици.

ПОСЕТЕ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

Ученици осмог разреда посетиће Медицинску школу у нашем
граду у среду,25.4.2018.г. у 13,15 часова.

ВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА "ДИГИТАЛНО НАСИЉЕ"

УЧЕНИЦИ ОСМОГ РАЗРЕДА: АНЂЕЛА ВЕСИЋ, ФИЛИП АРСЕНИЈЕВИЋ И МАТИЈА СИМАНИЋ, КАО И СЕДМАК ПЕТАР МИЛИВОЈЕВИЋ КОЈИ СУ АКТИВНИ У УЧЕНИЧКОМ ПАРЛАМЕНТУ, СУ СА СВОЈОМ НАСТАВНИЦОМ ВЕСНОМ СИРОВЉЕВИЋ, ПРИПРЕМИЛИ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ "ДИГИТАЛНО НАСИЉЕ". У ЧЕТВРТАК 30.11. 2017. Г. СУ У ХОЛУ ШКОЛЕ ОРГАНИЗОВАЛИ ТРИБИНУ ЗА УЧЕНИКЕ ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ НА ОВУ ТЕМУ, ГДЕ ЈЕ НАВЕДЕНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОСЛУЖИЛА КАО УВОДНА ПРИЧА  О ТОМЕ КОЛИКО  ЈЕ ВАЖНО ДА ЗНАМО ДА БЕЗБЕДНО КОРИСТИМО ИНТЕРНЕТ. РАЗГОВОР СА УЧЕНИЦИМА СУ ВОДИЛЕ ПЕДАГОГ МИЛИЦА ВОЈИЋ МАРКОВИЋ И НАСТАВНИЦА ВЕСНА СИРОВЉЕВИЋ. ОВА АКТИВНОСТ ЈЕ ТАКО ПОСТАЛА УВОДНА АКТИВНОСТ НЕДЕЉЕ АКТИВИЗМА ПРОТИВ НАСИЉА КОЈУ СМО НАЗВАЛИ "НАСИЉЕ ОВДЕ НИЈЕ У МОДИ" И КОЈА ЋЕ БИТИ РЕАЛИЗОВАНА У СЕДМИЦИ  4-10.12.ТГ.

РУКОВОДСТВО УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

На седници  26.септембра 2017.г. за председника парламента је изабрана
Анђела Весић,а за потпредседника Матија симанић
Ресор образовања водиће Анђела Ивановић, и Ана Ђукић,
ресор  културе Софија Перић,министар спорта биће Софија Матић,а заменик
 ће јој бити Милан Тошић.
Министар заштите животне средине биће Филип арсенијевић,министар и
заменик области социјалног рада биће Марија Максимовић и Анђела Махмутовић.
Министар финансија биће Марко Нинковић,а заменик Анђела Ивановић

Трибина

Ученички парламент и историјска секција  су 3.3.2017.г. у холу школе одржали трибину о значају Стретењског устава за даљи развој државе Србије. Трибини су присуствовали ученици седмог и осмог разреда, њих око 120.

Састанак ученичког парламента

У среду,7. децембра је одржан редован састанак парламента,коме су присуствовали сви чланови овог тела,али и још десетак ученика који се желели да помогну,с обзиром на брјне активности у децембру. У децембру су предвиђене активности: - Трибина болестима зависности трајање: 8.12.2016. у 13 ч. - "Недеља активизма против насиља: Да би овде био ИН ,мораш бити фин" трајање 19-25.12.2016.,програм активности - "Дрво је живот-чувајмо јелке" трајање:од 26.12.2016., према програму - Дан школе,позоришна представа, програм трајање: 15. и 16.12.2016. – Разно Усвојени су предложени програми,подељена задужења, основани тимови, с обзиром на чињенице да ће парламентарци већину активности водити сами, уз асистенцију или лигистичку помоћ педагога.Поднет је извештај о учешћу наших чланова на градском састанку са чланом ГВ Д. Богојевићем, где смо предложили неке активности попут:маскенбал журке и концерта поп музике,уместо народњака ,јер је циљ да градимо вршњачки музички укус. О свим овим програмима биће још речи,али је важно да истакнемо да је председник нашег парламента, Лука Кркељећ, изабран у Панел младих сарадника заштитника грађана,као једини из нашег града.

Активности ученичког парламента

Ученички парламент наше школе,уз помоћ стручне службе, наставља да организује трибине за родитеље. У уторак, 19. априла 2016.г., са почетком у 19 часова,у холу школе, организовано је предавање за родитеље ученика 5. и 6. разреда. Преавачи су били: Љиљана Рељић, координатор за питања вршњачког насиља у Школској управи Ваљево и Драган Обрадовић, раније судија за малолртнички криминал и председник Вишег суда у Ваљеву, данас истакнути предавач ове материје на Полицијској академији и Правосудној академији. После уводних предавања остављено је довољно времена за питања и коментаре родитеља, одељенских стерешина и ученика, чланова нашег парламента. Сви учесници су истакли важност информисања, едукације родитеља и наставника и сарадње јер се на тај начин једино може радити на спречавању свих облика вршњачког насиља. Овакви сусрети родитеља, наставника, ученика и спољних сарадника, људи који се баве овом темом и који желе да нам помогну свима да живимо у школи и свету без насиља показују да је потребно да наставимо са послом који смо започели. То је оно што сигурно хоћемо. Хвала медијима који су и овај пут пратили наш рад! Вест постаје и наш труд да до насиља не дође!

Трибина-злоупотреба савремених технологија

31. марта 2016.г. са почетком у 18 х је у холу школе одржана трибина за родитеље ученика 7. и 8. раз .Тема трибине је била злоупотреба савремених информационих технологија,најпре интернета,друштвених мрежа и мобилне телефоније. Уводнчари су били гђа Мила Максимовић,заменик окружног јавног тужиоца,гђа Јелена Петровић ,инспектор ПУ Ваљево за малолетнички криминал и г,Предраг Вујанац,новинар Блица. После њихових излагања питања су постављали и родитељи и ученици који су желили да присуствују овој трибини, углавном чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима. Развила се врло динамичнаи квалитетна дискусија у којој је истакнута потреба да се са оваквим радом и информисањем родитеља настави,јер су родитељи збуњени и не налазе увек начин да се нађу својој деци. И деца су истакла своја очекивања од друштва,школе и родитеља. Овакве трибине ће се наставити, већ за средину априла планирали смо, са другим говорницима, трибину за родитеље ученика 5. и 6. разреда.

Активности!

Ученички парламент је имао четири седнице у току првог полугодишта. Врло активно се укључио у све догађаје у животу школе: Дечја недеља, обележавање Дана школе, кампања против насиља, спортски догађаји, акције заштите животне средине, трибине, превентивне радионице, давали предлоге за спровођење истраживања о разлозима неуспеха у школи.Списак ученика школског парламента можете видети овде

Додатне информације