Историја чоколаде

12345

Свети врачи-Лекарска слава

У оквиру премета Верска настава одржана је презентација на дан Светих Врача Козме и Дамјана....

12345

Дан борбе против дијабетеса

И у нашој школи је обележен овај дан.....

12345

Недеља здравља

Вршњачка едукација у издвојеном одељењу у Горњој Грабовици

13.10. 2018.г.  су ученице осмог разреда  наше  школе Анђела Ивановић и Елена Медић  у оквиру "недеље здравља" посетиле сеоску школу у Горњој Грабовици, представиле презентацију коју су саме направиле и одржале успешну трибину  о здравој исхрани. Поред саме вршњачке едукације, Елена и ја смо седружиле са нашим другарима из овог издвојеног одељења. Они су прави пример како осмехом,вољом и другарском бригом можете да допрете до срца и да донесете сваком нешто лепо! Они су као велика породица,не слажу се увек,али су ту када требају једни другима. Због тога ћемо се потрудити да имамо више оваквих трибина,да разговарамо и заједно учимо!!!

                                                        Анђела Ивановић,8-2

Предавање МУП-а "Основи безбедности деце"

У нашој школи одржано је предавање на тему "Шта ради полиција и заједно против насиља"...

12345

Дан против дискриминације

У сусрт дану борбе против свих видова Дискриминације наша школа је у четвртак. 8.11.2018.г.  Организовала сусрет са члановимаДруштва за церебралну парализу. Тим поводом , у 12.часова у холу школе су четвртаци са својим учитељима и другимчлановима колектива  погледали документарнифилм ваљевске редитељке Бојане Ђурић"живети значи борити се" који говори о образовањуМарије и Јелене Шофранац,Мирољуба Ђедовића иМихаила Грбића,као и борби за достојансвен и Испуњен живот,на који сви имамо право. Тгости су били чланови друштва за церебралнуПарализу и наравно, главни глумци:Јеленаи Марија Шофранац, иначе  бивше ученице наше школе, Михаило Грбић и Мирољуб Ђедовић. После пројекције филма, водитељи програма,НедаПетровић и Душан Сакић, су  саслушали бројна питањапублике и дали прилику нашим гостима да одговореНа њих. Исти филм су у 13,10 ч. погледали и ученици вишихразреда, који су,такође ,имали бројна питања и коментаре за наше госте. Овакви сусрети су дивна прилика да се упознамо И да сарађујемо у будућности. Јер...већ су се појавиле и неке идеје о сарадњи!!!

12345

Прослава примирија у првом светском рату

У оквиру стогодишњице од примирија у Првом Светском рату и у нашој школи је обележен овај значајан датум...

12345

Предавање за прваке

У среду, 13.11.2018. У 10,30 ч. у холу школе је организовано предавање за ученике првог разреда:"шта ради полиција - заједно против насиља". Предавачи су биле школске полицајке: Слађана Максимовић и Јелена Филиповић.

Обука наставника за коришћење електронског дневника

У нашој школи управо тече обука наставника За коришћење електронског дневника. Зоран Mарковић и Никола Рајевац,проф. Информатике ће држати обуку 6.11.,7.11. и 13.11.,тако да ће сви и учитељи,наставници и стручни сарадници проћи Ову обуку,како би се припремили за још један корак у модернизацији наставе.

Тематске недеље: Србија и Срби у првом Светском рату

Наша школа је,почев од 26.10. 2018.г.,па све до 8.11.2018. тзв. тематском недељом, са бројним активностима, започела обележавање стогодишњице  Великог рата  и учешћа Србије и Срба у њему. 26.10. су ученици из историјске секције  обележили Дан примирја едукујући своје вршњаке о значају овог датујма. 2.11. у 12,30.  Отварање ликовне изложбе  на тему жртава Великог рата 5.11. у 12,30 трибина у холу школе  којој ће присуствовати амбасадор Етиопије и творац Наталијине рамонде Александар Ристовић 6.11. у 12,30 ће  ученици наше школе, са својим наставницима,посетити спомен -гробље на Баиру- "Поход на место сећања" Тог истог дана, 6.11. у 13,10  ће се у школској библиотеци  направити колаж посвећен српским писцима у Првом светском рату-7.11. у 12,30 ч. ће ученици наше школе на Тргу  делити грађанима рамонде које су правили сви наши ученици и јавним часом подсетити на величанствене  домете наших предака. И ученици нашег издвојеног одељења у Горњој Грабовици  ће се бројним активностима  укључити у обележавање јубилеја: 2.11.- презентација новинских чланака о том времену 5.11. изложба ликовних радова и ношење  симбола -Наталијине рамонде током те недеље на реверу 6.11. концерт са музиком   с тематиком Првог св. Рата 7.11- гледање документарног филма  о Великом рату 8.11. израда заједничког паноа "Памтимо Вас".

Изложба и предавање о Mихаилу Петровићу- Mики Aласу

Наша школа се, својим бројним активности,ма, Укључила у обележавање јубилеја  везаног За име нашег великана - Михаила Петровића, Познатијег као Мика Алас! заједно са подружницом математичара, наш Стручни актив математике  је,у холу школе, 31.10.2018.г.организовао изложбу о животу и Делу мике аласа, а за ученике  виших разреда су ,ученица Ива  Игњатовић и проф. Математике Марија Крсмановић  направиле,истог датума, У 13,10 ч. Трибину са презентацијом  коју су припремили Наши седмаци. Показало се, још једном, да је вршњачка Едукација деци најзанимљивији начин да уче...

Сада мало слика са нашег догађаја...

123

Излет градац

1 resize2 resize3 resize4 resize

Спортски дан

1 resize2 resize3 resize4 resize

Радионица стрипа

У оквиру дечије недеље одржана је радионица стрипа...

1234

Дечији вашар

У оквиру дечије недеље у нашој школи одржан је дечији вашар

1 resize2 resize3 resize4 resize

Историска секција

Презентацију ученика "Права детета" у оквиру дечије недеље можете погледати овде

Извештај са историске секције трибине "дечија права и обавезе" можете погледати овде

Продужени боравак

Презентацију продуженог боравка наше школе можете погледати овде

Коктел за најуспешније ученике и наставнике

Као и сваке године и ове  године је, у петак 8.6.2018.г., У холу школе, у 19.ч., приређен коктел за најуспешније ученике и наставнике, за оне који су својим успесима учинили да се сви поносимо што смо део истог колектива.

Списак награђених можете погледати овде

Заједнички родитељски састанак

Као и сваке године, школа припрема родитеље ученика четвртог разреда за  промене  које следе када ученици крену у нови циклус образовања који започиње поласком у пети разред. 31. маја 2018,г. У холу школе,са почетком у 16,30 ч.  одржан је заједнички родитељски састанак родитеља и учитеља четвртог разреда са директором и стручном службом школе. Директор је објаснио сврху састанка,а онда је психологМарија Урошевић представила презентацију"полазак у прти разред" у којој је упознала родитеље са свим изазовима који  треба да представљају степенице будућег раста ученика у петом разреду. Педагог школе Милица Војић Марковић је објаснила да је школа формирала мрежу и систем подршке ученицима и родитељима  и представила чињенице у вези са тим. Затим су  водитељи састанка одговорили на сва питања родитеља. Ово је добра пракса са којомћемо наставити!

Додатне информације