Међународно квиз такмичење-Немањићи

Поводом 800 година самосталности Српске Православне Цркве наша школа узела је учешће у такмичењу чији организатори фондација “Мир Божији” и Српска Православна Црква. Циљ такмичења био је да се употпуни и прошири знања о Немањићима кроз игру, учење и такмичарски дух који је пристуан код младих људи. У првом кругу такамичило се 300 екипа  из Републике Србије, Републике Српске, региона, српске дијаспоре из Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке. Нашу школу представљале су две екипе „Константин“ са учесницима Теодором Богдановић, Немањом Митровић, Татјаном Станојевић, док другу екипу „Јелена Анжујска“ представљали су Александра Јевтић, Радомир Дробњаковић, Стефан Петровић. Обе екипе дале су изузетне резултате али се у даљем такмичењу нашла екипа „Константин“ која ће нас надамо се представљати до самог финала у Београду.

Гордана Васиљевић

12345

Успех младих математичара

УСПЕХ МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА

14.12.2019. године одржано је регионално такмичење "Рауховог математичког квиза" у Шапцу. Квиз већ 4 године организује Друштво математичара Србије. Екипу млађих разреда наше школе представљали су Димитрије Ашковић I3, Јана Дошен II2, Матеја Ковач III2 и Марија Драгојловић IV4. Освајањем првог места обезбедили су учешће на државном првенству. Све похвале за наш тим!

12345

Резултати ученика на такмичењима и смотрама

Резултате ученика на такмичењима и смотрама можете погледати овде

Резултати ученика на такмичењима и смотрама

Резултате наших ученика на такмичењима и смотрама можете погледати овде

Републичко такмичење-историја

Извештај са Републичког такмичења из историје можете погледати овде

Републичка смотра рецитатора

Ученица 2.разреда, Калина Филиповић,ињена менторка, учитељица Славица Ђурђевић, освојиле су 1. место на Републичкој смотри рецитатора .

12

Државно такмичење-физика

Сјајан успех наших ученика на Државном такмичењу из физике које је одржано у Кладову. Освојено једно прво, два друга и три трећа места. Честитамо!

1Државно такмичење-Кладово

Окружно такмичење из историе

Резултате са Окружног такмичења из историје које је одржано у нашој школи 07.04.2019. године , можете погледати овде

Општинско такмичење-страни језици

Извештај са општинског такмичења из Енглеског језика погледајте овде

Извештај са општинског такмичења из Немачког језика погледајте овде

Општинска смотра рецитатора

Рецитатори млађих узраста, Калина Филиповић II-1, Дуња Јовановић IV-2, Марта Тимотић II-2, Јован Петронић II-1 и Василије Рашевић I-2 (с лева надесно), постигли су сјајан резултат на Општинској смотри рецитатора: запажен наступ, и освојена следећа места:

прво (Калина Филиповић)-пласман на Републичку смотру

треће (Дуња Јовановић)- пласман на Окружну смотру

пето (Јован Петронић)-пласман на Окружну смотру

Руководилац секције: Славица Ђурђевић

1

Српски језик-општинско

Резултате са општинског такмичења из српског језика можете погледати овде

Математика-општинско 2019

Коначне резултате са општинског такмичења из математике можете погледати овде

Физика-окружно

Резултате са окружног такмичења из физике можете погледати овде

Историја-општинско такмичење

Резултате са општинског такмичења из историје можете погледати овде

Општинско-хемија

Резултате са општинског такмичења из хемије можете погледати овде

Књижевна олимпијада

Резултате са Књижевне олимпијаде погледајте овде

Општинско-Физика

Резултате са Општинског такмичења из физике које је одржано у нашој школи дана 23.02.2019. године можете погледати овде:

6 разред

7 разред 

8 разред

Школско такмичење из математике

У ОШ "Андра Савчић"  у петак, 18.1.2019.г. У термину 12- 14 ч. организовано је школско такмичење из математике. Стандардизовани задаци за све разреде, 3-8,као и све прописане процедуре при такмичењу, стигли су од друштва математичара –србије. Учествовало је 42 ученика трећег разреда, 32 четвртака, 23 петака,18 ученика шестог разреда, 13 седмака и 5 осмака, што значи да се такмичило 133 ученика од трећег до осмог разреда. Такмичење је организовао, уз помоћ директора, стручне службе и актива учитеља трећег и четвртог разреда, актив математике,а координацију је водила наставница Марија Крсмановић.

Извештај са окружног такмичења у пливању

У уторак 13.11.2018. одржавано је ОКРУЖНО такмичење у пливању на базенима СЦ ПЕТНИЦА у Петници. Нашу школу представљали су следећи ученици распоређени у три дисциплине. КРАУЛ 50м су пливали : Николина Јевтић 3/3 , Ђорђе Младеновић 4/1 , Лазар Радосављевић 4/4 , Анђела Огњановић 4/3 , Аљоша Кокошар 5/2 Даница Младеновић 6/3 и Ђорђе Колаковић 7/1. ПРСНО 50 м су пливали: Анђела Радисављевић 4/1, Живојин Шљиваковић 6/5 ЛЕЂНО 50 м су пливали: Лукић Исидора 3/1, Марко Арсић 5/2 и Јовна Тимотић 6/1. Сви су били изузетно добри а посебно успешни су ученици који су у својим дисциплинама освојили медаље и то две бронзане: Даница Младеновић 6/3 ( краул) и Тодор Јевтић 6/5(краул). Једно сребро: Дуња Радуловић 5/2шест златних медаља:Милица Јовић 2/3 (краул), Маша Цветковић 5/3 (краул), Давид Степановић 5/3 (краул), Филип   Довечер 5/3 (прсно), Страхиња Јовановић 6/1( леђа), Теодора Суботић 6/5 (краул). Свих шест ученика који су освојили златне медаље и прво место, плсирали  су се на РЕПУБИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ, које ће бити одржано у Крагујевцу 5.12.2018.

                                                  Проф.физичког васпитања

                                                                                                  Весна Николић

12345

 

                                                        

Додатне информације