Чеп за хендикеп

Чеп за хендикеп

Захвалница
Удружење „Чеп за хендикеп“ представља грађанску иницијативу која је настала као друштвена реакција на неповољну законску регулативу у Србији, која предвиђа замену ортопедских помагала у веома дугим, а понекад и нехуманим роковима (3-8 година у односу на врсту инвалидитета).
Акција која траје од септембра 2012.године, функционише тако што грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша, које затим представници иницијативе прикупљају и продају компанијама које се баве рециклажом тврде пластике. За добијени новац купују се особама са инвалидитетом нова или половна ортопедска помагала.
Сакупљени чепови
Мисија удружења је побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом и залагање за остваривање пуног потенцијала сваке особе са инвалидитетом уз коришћење расположивих ресурса у заједници.
Наша школа активно учествује у овој акцији већ неколико година. У школи постоји више пунктова за одлагање пластичних чепова. Сваке школске године промовишемо највредније сакупљаче. У протеклој школској години највреднији је био ученик 5-3 одељења Никола Урошевић.