Пројекти

Безбедност деце на интернету

Фондација Тијана Јурић је непрофитна организација основана са циљем постизања високе свести о одгворном понашању одраслих како бисмо обезбедили сигурнију и бољу будућност и безбедност деце у Србији.
Пројекат Тијана клик представља едукацију о безбедној употреби интернета намењену ученицима старијих разреда основних школа. Едукација има и посебну верзију намењену родитељима и просветним радницима. Све већи број деце масовно се прикључује друштвеним мрежама несвесни опасности које вребају у виртуелном свету.Велика пажња посвећује се онлајн завођењу, односно педофилији, лажном представљању, злоупотреби личних података, злоупотреби фотографија на друштвеним мрежама, врбовању у верске секте.

Наша школа остварује континуирану сарадњу са фондацијом од њеног оснивања. У току претходних школских година, од школске 2017-18. године, предавачи фондације су једном или два пута годишње гости наше школе. Заједнички организујемо едукативне трибине и радионице за ученике и за заинтересоване родитеље. У измењеним околностима, због неповољне епидемиолошке ситуације, учествујемо у вебинарима које организује фондација.
Ученици наше школе редовни су учесници конкурса и креативиних изазова које организује фондација.

014/235-447
014/ 221-296
Јована Дучића 5, Ваљево
Ваљево, 14000